Recepty

Banana pancakes

Banana pancakes neboli banánové lívanečky jsou poslední dobou hodně populární v celém světě. Využijete zde i již přezrálé banány a také zbytkový kvas z krmení kvásků všech druhů. S těstem se vám ze začátku možná bude trošku hůře pracovat, protože neobsahuje mouku, kromě kvásku tedy, ale jejich chuť je úžasná, jsou nadýchané, na povrchu křupavé a uvnitř jemné.

Těsto: 2 velká vejce, jeden banán, 2 vrchovaté lžíce kvásku, špetka soli, skořice a podle chuti třeba troška stévie nebo cukru, ale není potřeba těsto příliš sladit, banán je sladký sám o sobě.

Nejdříve si nahřejte pánev na lívance. Těsto zpracovávám ponorným mixérem kvůli banánu, aby bylo těsto hladké a tekuté. Jakmile je pánev nahřátá, vymažu ji kokosovým bio raw olejem a naliju těsto. Smažíme dozlatova z obou stran. Lívanečky si můžete na talíři dozdobit jogurtem, ovocem, marmeládou, ale i nutelou nebo různými topingy.

Více receptů, co s odloženým kvasem najdete v mém ebooku, který si můžete stáhnout v sekci Ebooky ke stažení v hlavním menu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.