Recepty

Dutch baby

Omeleta z trouby, neboli „dutch baby“. Porce z pár surovin je pro celou rodinu, nají se 2 dospělí a 2 malé děti. Je to rychlá snídaně a dá se zdobit čímkoli. Mé děti ocení jen moučkový cukr, ale já bych si ji dala s horkými malinami. A krásně voní po másle.

Těsto: půl hrnku hladké mouky, půl hrnku mléka, 2 velká vejce L (3 malá), špetka soli a stévie (klidně dejte cukr) a 2 lžíce LM (může být i žitný kvásek)

Rozpálím si troubu na 200°C a vložím do ní pánev bez plastové úchytky. Těsto rozmixuji dohladka ponorným mixérem. Jakmile mám nahřáto, dám do pánve 2 lžíce másla a ihned těsto. Peču dozlatova, omeleta bude měnit tvar a vytvářet pohoří a údolí. Na talíři ji stačí dozdobit moučkovým cukrem nebo přelít horkými malinami, borůvkami, topingem atd.

Více receptů, co s odloženým kvasem najdete v mém ebooku, který si můžete stáhnout v sekci Ebooky ke stažení v hlavním menu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.