Recepty

Katzoomi bread

Kváskový vatičkový tousťáček pocházející z Tchajwanu kvašený dvojitým kvasem. Je sice náročnější na čas, jeho příprava trvá 3 dny, ale určitě stojí za vyzkoušení. Je to stálice v našem rodinném jídelníčku.

Recept s časovými údaji:

1. Den večer: připravte si 150 g pšeničného kvasu nebo lievito Madre. Do rána nabublá a bude na vrcholu. 2. Den ráno: rozdělit na dva kvasy. – První kvas: 100g kvasu, 100g hladké mouky, 40g vody (2-3 hodiny nechat na lince a pak nechat v lednici dozrát než vyzraje ten druhý…)- Druhý kvas: 40g kvasu, 40g vody, 30g cukru, 40g hladké mouky (cca 7 hodin kvašení)- 10g co vám zbylo nakrmte na příště.Po 7 hodinách vykvašení obou kvasů se vrhněte na těsto: první vychlazený kvas (240g) + druhý kvas (140g) + 25g vody + 20g 30% smetany + 5g soli + 120-140g hladké mouky, 20g změklého másla. Z řádně, opravdu řádně vymíchaneho těsta tvoříme 3 bochánky (rolovat a utahovat) a dáme je do máslem vymazané formy vždy asi centimetr od sebe. Dala jsem chléb kynout do lednice přes noc. 3. Den: ráno vytáhnout z lednice, nechat dokynout dokud nevypadá skoro průhledně a jakoby už neměl kam utéct z formy. Peče se na 180-200°C 35-40 minut.

Vyzkoušejte z něj luxusní domácí tousty se sýrem.

katzoomi nechejte vychladnout na formě, aby se nezapařil zespoda

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.