Recepty

Kváskové ravioli

U jednoduchého nudlového těsta platí jedna zásada, ihned těsto spotřebujte, nesušte ho do zásoby. Kvas by začal reagovat s přidanou čerstvou moukou a nudle by chutnaly kysele.

Těsto: 90g zbytkového kvasu, 100g semoliny nebo hrubé mouky, 1 vejce, troška soli

Zeleninová náplň jako na fotce: 100g mixu uvařené zeleniny ( mrkev, petržel, celer, pórek, patizon, cokoli ze zahrádky ), sůl a bílý pepř, trocha mouky dle vlastního výběru na zahuštění – uvařenou zeleninu stačí rozmačkat vidličkou a ochutit, jemně zahustit moukou, pokud pouští příliš vody. Můžete použít i masovou náplň z mletého masa nebo špenátu a ricotty.

Vypracujte na vále velmi hutné těsto, ze začátku se bude špatně zpracovávat, ale dejte tomu čas. Pokud byste potřebovali trošku mouky přidat, klidně si těsto podsypávejte. Vodu nepřidávejte, jen v krajním případě a po lžíci studené. Z těsta vyválejte dva velmi tenké pláty, jeden o něco větší. Ten menší patří dospod. V pravidelných intervalech na těsto vyskládejte po lžičce náplně a přiklopte větším plátem. Přitiskněte a objeďte nožem ve tvaru mřížky. Vzniknou vám tedy čtverečky. Každému čtverečku ozdobte okraje vidličkou a zároveň je trochu stiskněte, ať vám náplň při vaření nevyplave z ravioli. Takto připravené ravioli vařte v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Ravioli doporučuji po uvaření ještě krátce osmažit na bylinkovém másle. Jsou potom neodolatelně voňavé.

Více receptů, co s odloženým kvasem najdete v mém ebooku, který si můžete stáhnout v sekci Ebooky ke stažení v hlavním menu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.