Nabídka kurzů

Kurz kváskování pro začátečníky – od skleničky s kváskem po upečený bochník

Kurz je určen všem zájemcům o kváskové pečení, kteří sami neví jak začít, nebo začli ne zrovna správně a chtěli by si své znalosti o kváskování utřepat a dát dohromady.

3 hodinový program kurzu:

  • Vše o kvasu a jak ho udržovat, principy použití
  • pšenično žitný ošatkový chléb od skleničky s kváskem po upečený bochník
  • každý z účastníků si upeče vlastní menší chléb
  • ochutnávka dalších chlebů a teorie dalších receptů na podobné bázi, jen jiného složení, abyste měli šanci ochutnat různé druhy chlebů a zjistili, který bude ten váš nejoblíbenější – zrníčkový (použití zápary), šumava (kynutí v míse), žitný chléb (žito z formy), vinohradský (sladší pšeničný bochník), zeleninový chléb (nabídnu buďto mrkvový, řepný nebo dýňový)

Termín a místo konání: Kopřivnice sobota 1.6. 2024 od 9:00

Prostory kuchyňského studia v Remosce

Firma Remoska, výrobce tradičních pekařských zařízení pro domácnost, otevírá tři kurzy pečení a vaření ve spolupráci se mnou (i dalšími kuchaři) v jejich krásném soukromém kuchyňském studiu v Kopřivnici na téma klasické kváskování, lievito madre – focaccia a bezlepkové kváskování.

Kurz Lievito madre – focaccia

Kurz je určen všem zájemcům o kváskové pečení, kteří by se rádi seznámili s tímto slavným italským druhem pečiva a procvičili se v použití kvásku Lievito madre. Kurz trvá 2 hodiny – pečeme, mícháme, zdobíme a povídáme si o kvásku Lievito madre – krásně prakticky.

Kurzy pečení v Jítravě na Liberecku 2024

Každoročně se vydávám na týden do Libereckého kraje, do malé malebné obce Jítrava, abych vyvezla své kurzy kváskování i mimo Moravskoslezský kraj. V roce 2024 se zde podívám začátkem června. Kurzy nabídnu 3 druhy a po kliknutí na odkaz se dozvíte všechny podrobnosti. Kurzy jsou ve společenské místnosti Penzionu Fara Jítrava. Budu se na Vás těšit i na severu Čech 🙂

Bezlepkové kváskování – od skleničky s kváskem po upečený chléb

Kurz bezlepkového kváskování je určen pro všechny začínající pekaře, kteří se zajímají o pečení z bezlepkového kvásku. Na programu je vznik chleba od skleničky s kváskem po hotový chléb, každý účastník si peče vlastní chléb, na programu bude míchání těsta, stáčení do ošatky, povídání o kvásku a jeho údržbě, ochutnávka několika druhů bezlepkového chleba a další recepty pro představu, jaké druhy pečiva můžete vykouzlit z bezlepkových muk pomocí kvásku. Všechno pečivo je bezlepkové, bez vajec i laktózy. Sebou domů si odnesete spoustu pečiva, skleničku s kváskem a recepty.

Termín a místo konání: očekávaná délka kurzu cca 3 hodiny

5. Zapojte se do Akademie kváskování

Obsáhlý výukový online projekt pro všechny kváskuchtivé nadšence – amatéry i pokročilé. Akademie kváskování je členská sekce tohoto webu, kde najdete placený obsah, který se skládá z profesionálně upravených komentovaných videí. Jednou vidíte mě s mým kometářem k úvodu videa, jednou je záběr na ruce a práci s těstem… Prostě vše tak, aby to bylo srozumitelné, co se právě odehrává v míse či na pracovní ploše, v troubě a také v našich myslích, kdy si chceme třeba naplánovat pečení, porozumět filozofii kvasu, ideálním podmínkám pro pečení a hlavně se vzdělávat a bavit a přinášet své rodině na stůl to nejlepší z pečiva, protože „láska prochází žaludkem“…

Již nyní se můžete těšit na výuková videa na témata různých receptů z lievita madre, žitného kvasu a bezlepkového kvasu a také ze zbytkového kvasu v detailech. Každý týden přibyde minimálně jedno nové video, takže pokračovat v Akademii kváskování se prostě vyplatí! V některých videích budu rozebírat i teorii okolo kvasu s praktickými ukázkami. Prostě vše, co jste kdy chtěli o kvasu vědět na jednom místě!

Členství si můžete vybrat z následujících variant:

Jak to funguje technicky? Zakoupíte si vybraný druh členství. Po potvrzení úhrady sledujte svůj email, přijde vám potvrzení s přihlašovacími údaji a zde na stránkách v sekci Akademie kváskování se přihlásíte kliknutím na vybrané video. Poté již můžete shlédnout další videa bez dalšího přihlašování. Po ukončení časově omezeného členství vám přijde na email automaticky možnost jej prodloužit. V případě, že si členství neprodloužíte, budou vaše přístupové údaje automaticky smazány systémem a vy se již ke starému i novému placenému obsahu nedostanete. Nemusíte tedy myslet na datum ukončení členství, sama se vám připomenu 🙂 V případě technických potíží mi můžete napsat email na blani@srdcezkvasku.cz.

Většina živých kurzů se odehrává v Příboře a apartmánech Lexor

Jmenuji se Blanka Kašpárková, jsem lektorkou kváskového pečení a průkopnicí breadartu u nás a kurzy pečení na Novojičínsku vedu již několik let. Mé kurzy jsou oblíbené a mají velmi pozitivní ohlasy. Odehrávají se v příjemném prostředí Apartmánů Lexor v Příboře i na jiných místech. Na kurzech panuje přátelská atmosféra, vše je provoněno pečením čerstvého kváskového chleba, všichni účastníci si vyzkouší práci s těstem a další pekařské dovednosti podle druhu kurzu. Připojte se k nám a naučte se starodávnému řemeslu pečení kvasového chleba. Budu se na Vás těšit, třeba i na soukromém kurzu pro vaše sdružení, kam si mě také často zvete…

S pozdravem Vaše Blani se srdcem z kvásku…