Kváskový blog

(Ne)Organizace práce v kuchyni aneb další šílený den

Dnešní bilance: 6x zrníčkový, 1x kmínový, 1x Moskva, 20 donutů, 4 bagety a 10 rohlíků… Ufff.

Jak to všechno zvládnout za 6 hodin, k tomu uvařit oběd, starat se o 2 děti predškolkového věku, 2 psy, vyprat, nezbláznit se a nakonec vytřít? 🤣Úspěch tví v přípravě, časovém rozvrhu a pár pravidel čisté kuchyně. Včera okolo poledne rozkvas na 5 zrníček, zápara k tomu, večer namíchat těsto, stočit do ošatek a nechat přes noc v lednici. K tomu večer udělat rozkvas na další zrníčko, moskvu a kmínový, preferment na bagety. Ráno v 6 hod. upéct zrníčka v troubě 2+3 později. Zamíchat těsta na zbylé tři chleby a bagety do prefermentu. Dva chleby stočit, Moskvu uplácat do formy – necháme je nakonec. Prefementove těsto kvasí. Takže nyní udělat omládek na rohlíky, jedno těsto na donuty, za půl hodiny druhé těsto. Ne dvojitou dávku naráz, takové množství bych nestihla zpracovat a donuty by překynuly. Vše kyne, udělat oběd a hodit prádlo do pračky. Z donutového těsta vykrájet donuty, pak rozvážit těsto na rohlíky. Usmažit první dávku, mezitím smotat rohlíky a ihned vykrájet další donuty, nakrmit děti, vyvenčit psy, uklidit kuchyň.

To je důležitý bod. V bordelu se nedá pracovat. Nádobí do myčky, utřít linku, odházet lopatou hračky z kuchyně do pokojíčku😀 člověk se nechce zakopnout… Koblihy chladnou, rohlíky se pečou. Jdeme zdobit. 3 druhy polev a posyp na to. Dát je vychladit. Začít patlat bagety. Upéct je. A teď Moskvu a následně zbylé zrníčko a kmínový. Ufff, uspat děti. Vystavit faktury a poslat vám ebooky, protože objednávky se jen hrnou, moc vám děkuji za podporu mého pečení 🥰 http://srdcezkvasku.cz/ebooky-ke-stazeni/

Rozeslat zprávy, vyvenčit psy, dát si kafe, zbytek oběda, pověsit prádlo a vytřít. Pak kafe, bez toho ani králíček duracel nefachčí 👍 Teď přišel čas na 5 minutový makeup. Převléct zašpiněné tričko a kouknout na fb, co nového tady 😀 a chvilka na sepsání tohoto monologu.

Střední školu mám hotelovou a ikdyž jsme té praxe moc neměli, po restauračních zařízeních jsem pracovala od 15 let. Ale měli jsme skvělou mistrovou ve škole a ta nás vycepovala k absolutnímu pořádku v kuchyni i během příprav. K něčemu to bylo. I po takovém pečení se dá zpodlahy jíst a neplánovaná návštěva se nezhrozí. Myčka právě domyla, vyskládat čisté, naložit špinavé a jedeme druhé kolo. Ale ten pocit vážení, že se dá toho tolik stihnout. Zítra jen 5 ciabatt, v sobotu croissanty pro sestru, v neděli klid. Nám zbyly nějaké bagety a koblihy. A večer kreativní online konzultace s mou koučkou Zuzka Vitková . Už se těším na nové postupy a rady.

Tak se mějte vážení pekaři a kvásku zdar 🌹❤️ Vaše Blani – králíček duracel 🙂

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *