Kváskový blog

Až moc?

Taková pěkná otázka, co je až moc? A co když se všechno náhodou prostě sejde najednou? Pro spoustu lidí jsem nekonečně energická ženská na baterky, co to prostě všechno zvládne, co to prostě vždycky dá a stíhá, má neustále nové nápady, nezastaví se, ale mě to tak nepřijde. Já tak žiju pořád, jen se mi to poslední dobou začíná nabalovat.

1. Workshop

Tento týden byl obzvlášť hektický. Připravila jsem pro své fanoušky nový kurz pro časově vytížené kváskaře Nekonečný potenciál kvásku, který je veden emailovou formou, tudíž se vám časově přizpůsobí a vy nemusíte nic řešit, stačí se jen přihlásit 🙂 Začínáme 1.7., takže nyní na něj běžela kampaň, což je velmi náročné časově i technicky… Opravdu jsem se nezastavila, abych vše dotáhla do konce. Abych vás blíže seznámila se svou prací, něco ukázala přímo v praxi, popovídala o nekonečném potenciálu kvásku a představila vám kvásek z nečekaných úhlů, tak jsem pro vás zorganizovala online workshop na téma Letní kvásková grilovačka, abych vás trochu rozehřála a navnadila na seberozvoj v kváskování, protože je to kouzelná ingredience a můžete ji „hodit“ v pohodě na gril a výsledek bude báječný. V živém přenosu jsem ukazovala zapečené kanapky z cibulového kváskového chleba, kváskové hamburgery, lievito madre pizzu z grilu a jako bonus takovou srandu pro děti – hady z grilu z kváskového těsta. A jak jsem slíbila, dám vám k dispozici všechny recepty, najdete je na konci článku. Vysílání vidělo skoro 200 lidí, měla jsem tu pozvané kamarádky a užily jsme si kopu srandy, bylo to užasné a… vyčerpávající. Ještě jsem si poseděla v pergole a pak jsem usla, ani nevím jak, protože jsem za celý den týden skoro nespala. Jela jsem jak králíček duracell, úsměv od ucha k uchu a 4 kávy denně, spíš jen ty kávy…

Záznam živého vysílání dostupný zde ve skupině.

Příprava na živé vysílání

A když už píšu tento článek o celém šíleném týdnu, ani nemám čas si k tomu pořádně sednout, protože děti, prádlo, úklid, oběd, chleby, začínáme odplenkovávat mladší dítě a to je boj, to zná každý rodič 🙂

2. Vuch lady

A aby toho nebylo málo, přihlásila jsem se před pár týdny do jedné krásné soutěže, jejím cílem bylo vybrat novou tvář značky Vuch pro tento rok. Projekt byl koncipován jako charitativní pro podporu neziskové organizace Anabell, která pomáhá ženám a dívkám s problémy pramenícími z nízkého sebevědomí, které mohou končit nejen vážnými depresemi, ale i poruchami příjmu potravy. Proto značka #vuch_cz hledá svou tvář mezi námi obyčejnými děvčaty. Je to krásné a za každou přihlášenou dívku poslala nadaci Anabell 100 Kč. Jejich krásné kabelky a další zboží najdete na www.vuch.cz. Osobně mám doma několik kousků a za vyhranou poukázku si vyberu další kousky 🙂 🙂

Sestřih semifinále Vuch Lady: ZDE

V úterý, už v mé workshopové horečce, jsem obdržela zprávu, že jsem byla zařazena do užšího výběru, dostala jsem se mezi 20 ze 136 přihlášených žen a dívek na instagramu (klidně mě sledujte i tam jako srdcezkvasku) a měla jsem za úkol poslat krátké video o sobě. Natáčela jsem ho ve spěchu na zahradě, když děti zrovna spaly, takže bylo takové hodně improvizační a veselé 🙂 . A v pátek jsem obdržela další zprávu, že se jim video líbilo a postupuju do finále mezi 5 holek! Jak já jsem byla šťastná 🙂 Už jen toto je pro mě úspěch nevídaných rozměrů, já mamina z Beskyd a pojedu do Prahy na casting. Naštěstí máme skvělého tatínka, který si zařídil dovolenou, aby pohlídal děti.

Budíček ve 3 ráno, nasednout do auta, ujet 30km na vlakové nádraží, sednout na vlak a fofrem do Prahy, abych tam byla v 9 ráno nachystaná a užila si svůj den. Na místě se o nás starali jako o VIP, nabídli kávu, proseco, občerstvení, nalíčila nás profi vizážistka, kadeřnice zase učesala, vybrali jsme outfity na focení a každá z nás nafotila krásné fotky, natočila medailonek o sobě. Přijela za námi módní návrhářka Kamila Vodochodská, aby nám vybrala šaty ze své kolekce, které jsme měly předvést na módní přehlídce pro novináře, byly opravdu krásné a luxusní. Nooo, všechny jsme byly nervózní 🙂 Ale všichni nás podporovali, celý tým Vuch @vuch_cz, moderátorka Natálie Debnarová @natalie.debnarova, Paní Vodochodská @kamilavodochodska, byla to úžasná podpora a všem moc děkuji. Jsou to profesionálové a k tomu se zlatým srdcem.

Zákulisí z focení

Zaznam z módní přehlídky od Iprima news: ZDE

A pokud se pro mne rozhodnete hlasovat, budu jen ráda: https://vuchlady.cz/semifinale#wuchlady-4 Určitě tento odkaz i nasdílejte mezi své přátele, aby se o tomto krásném projektu dozvědělo co nejvíce lidí.

Za dva dny jsem naspala asi 5 hodin, ujela 720km, skoro nejedla, únavou mě bolely oči, nohy, byla jsem jak ve snu, úplně mimo realitu a druhý den jsem už musela chystat zmíněný workshop, máme víkend, konečně jsem se dostala k PC a tento článek píšu celé dopoledne po pár větách, protože nemůžu najít alespoň malou časovou skulinku, abych měla chvilku klidu. Ale to vůbec nevadí, pořád lepší, než prokrastinovat nebo se nudit, protože u nás se člověk prostě nikdy nenudí 🙂 A to je paráda, to mě právě nabijí energií. Děkuji za Vaši přízeň, že si ode mně občas něco přečtete, že kouknete na kurz a ebooky, že pro mne budete hlasovat, moc by pro mně znamenalo vyhrát 🙂 Co myslíte, je toho až moc? Zvládáte to taky podobně? Klidně se podělte, jak to máte s energií vy 🙂 Vaše Blani

Recepty z workshopu

LM Pizza

60g LM, 500g hladké mouky, 370g vody, 15g olivového oleje, 10g soli. Všechny ingredience si smíchejte v míse a nechejte zrát, dokud není těsto nadýchané a bublinkové. Poté z něj tvořte pizzy, ozdobte a pečte nebo klidně grilujte. V troubě peču na 270oC pár minut.

LM hamburgerové housky

90g LM #lievitoziamaria, 680g hladké mouky, 2 lžíce másla, 10-15g soli, 200g vody, 150g mléka. Z ingrediencí vytvořte v míse nelepivé těsto a nechejte vyzrát na 100% bulk objemu těsta. Poté z něj tvořte bochánky, nechejte ještě dále kynout na plechu s pečícím papírem. Před pečením zploštěte bulky dlaní, potřete vajíčkem a posypte sezamem. Peču na 230oC dokud nenaběhnou a dopékám do zlatohněda na 200oC.

Cibulový chléb

Rozkvas: lžíce kvásku žitného kvásku, 75g hladké žitné mouky, 75g vody. Těsto: rozkvas + 230g vody, chlebové koření a sůl dle chuti, cca 1,5 lžičky, 35-40g sušené smažené cibulky, 400g chlebové pšeničné mouky. Nechejte si dobře vyzrát rozkvas, poté do něj zamíchejte ingredience na těsto a nechejte max 2 hodiny odpočinout v míse, poté stočte těsto do ošatky a nechejte ho kynout v teple 3-4 hodiny nebo klidně přes noc v lednici. Chléb peču různě, podle toho jestli na plechu nebo v nádobě. Ale základ je ho péct v rozpálené troubě na 250oC a po cca 10 minutách dopékat na 190oC dalších 38 minut. Každý peče trochu jinak podle své trouby.

Kanapky z cibulového chleba

Chleba máme tedy upečený, již vychladl a můžeme ho použít dále. Rozpalte gril, dejte na něj dokřupava opéct plátky slaniny. Do slaninového výpeku položte krajíce chleba, na něj plátky odštěpku, slaninu, druhým krajícem to přiklopte a zvolna opékejte z obou stran do rozpuštění sýra. Servírujte se salátkem a přelité brusinkovou omáčkou, domácí či kupovanou…

Hadi na klacku

Zde využijete odložený kvas z krmení. Budete ho potřebovat 50g, 100g vody, 200g hladké mouky, 10g olivového oleje, 8g soli. Vše smíchejte, namotejte na klacky a opékejte na grilu. Ke konci je vždy posypu strouhaným sýrem, ale dají se ochutit na slano, na sladko, opravdu různě. Děti je mohou motat kolem klacku a klidně i opékat na ohni místo buřtu.

Hadi na klacku

Jeden komentář

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *