Recepty

Kváskové klobásníky

Klobásníky často peču ku příležitosti různých rodinných oslav a svátků. Jsou velmi oblíbené, protože je připravuji ve tvaru malých kuliček akorát jako jedhohubky na jedno sousto. Každý si rád uzobne 🙂 Klobásník ve tvaru závinu nepeču, je to samozřejmě měně pracné a rychlejší, ale ty malé kuličky se na stole prostě vyjímají. K4do hledá rychlovku, upeče dva menší záviny. Dříve jsem je pekla z těsta drožďového, tyto jsou z kvásku a jsou vynikající, s těstem se dobře pracuje, je pružné a přitom nelepí. Určitě si je upečte, klobásníkové jednohubky jsou prostě báječné!

Recept:

110 g kvásku, použila jsem lievito madre, 170g hladké mouky, 415g polohrubé mouky, 250g mléka, 2 vejce, 110g tuku, 2 lžičky soli, vejce na potření

(kvásek lze nahradit 20g čerstvého droždí)

Množství: 60 x 20g syrového těsta pro 500g masa.

Postup:

Připravte si předem potřebné množství kvasu na vrcholu použila jsem LM, kdo nemáte, použijte kvas žitný jako pšeničný rozkvas), poté do něj přimíchejte další ingredience a vypracujte měkké těsto, které nechejte v teple odpočívat aslespoň přes noc i déle. Z těsta vytvarujte kuličky po 20g a nechejte zase odpočívat. Mezitím si připravte náplň z 500g mletého masa, stroužku česneku, dochuťte solí, pepřem, majoránkou, lahůdkovou paprikou. Z každé kuličky udělejte placičku, do které zabalíte lžičku náplně a uložte klobásník na pečící papír na plech. Zde budou kuličky odpočívat a ještě kynout. Jakmile se trošku zvětší a budou měkké, můžete je péct ve vyhřáté troubě na 180oC dozlatova, trvá to déle, minimálně 35-40 minut, aby se maso dobře propeklo. Před pečením je potřete vejcem.

Jeden komentář

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *