Kváskové ruměnky
Ideální jako vánoční cukroví, ideální pro návštěvy v adventním čase, ideální do adventního kalendáře dětem, pokud si potrpíte na kvalitu a domácí výrobky. Rodina vám za ně utrhne ruce a to doslova. Jsou prostě boží 🙂 Jsou to kváskové perníčky s medem, které se ještě horké potřou směsí cukru a rumu, proto název ruměnky. Jejich příprava trvá dva dny, ale celkově si s nimi vyhrajete tak 15 minut a je hotovo, je to totiž velmi dobrý a jednoduchý recept.
Tento recept je součástí mého ebooku s názvem Sváteční kváskování, který je k dostání zde: http://srdcezkvasku.cz/ebooky-ke-stazeni/ Tedy brzy bude 🙂
A mezitím… A už jste členy mé FB skupinky o kváskování? Srdce z kvásu a kurzy pečení
Ingredience: 400g hladká mouka, 140g moučkového cukru, lžička sody a lžička perníkového koření, lžička kakaa, 3 vrchovaté lžíce žitného kvásku, 120g medu, 60g másla
Postup: V kastrůlku si ohřejte med s máslem, jen do rozpuštění, směs nesmí být moc teplá. A všechny ingredience spolu smíchejte v míse, z těsta vytvořte kouli a dejte ji do druhého dne do lednice kynout. Z těsta tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a položte je na plech s pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě 15 minut na 180oC. Ještě horké perníčky potřete směsí rumu (2 a více lžic) a moučkového cukru (100g).
3 komentáře
Monika Valová
Dobry den kde sezenu nebo jak nahradim zitny kvasek? Monika
admin
Dobrý den, kvásek moc nahradit nejde, je to originální surovina. Kvásek můžete vypěstovat doma nebo si říct o kvásek někomu z Vašeho okolí. Kvásek se daruje do skleničky a poté jej musíte krmit, ideálně denně.
Monika Valová
Aha. Koupila sem v tescu zitny kvas sypky a to tedy neni on. Musim sehnat. Dekuji.