Recepty

Kokosovo pomerančové Crinkels s kvasem

Crinkels jsou vlastně takové popraskané sušenky, ideálně se hodí právě jako cukroví nebo sušenky k odpolednímu čaji či kávě. Jsou křupavé a suché, sladké. V mém podání se zapracovaným kvasem 🙂 Toto je kombinace kokosu a pomeranče, přišla mi taková vánoční, ale můžete si připravit klidně třeba verzi kakaovou nebo s perníkovým kořením.

Takže co budete všechno potřebovat? Jistě většinu toho najdete doma…

Na 2 plechy kuliček: 240g hladké mouky, 180g strouhaného kokosu, 150g krupicového cukru, 60g másla, 5g sody, 1 vejce, 45g staršího kvasu, kůru z celého pomeranče, š´távu z půlky, můžete přidat i pár kapek pomerančové esence, pokud ji máte.

Nechejte si máslo trochu změknout a smíchejte všechny ingredience do tuhého těsta, které dejte odpočinout do lednice na hodinu. Připravte si misku s moučkovým cukrem a 2 plechy s pečícím papírem. Z těsta tvarujte kuličky velikosti třešně a než je položíte na plech v 2 cm rozestupech, oválejte je v cukru. Rozehřejte si troubu na 180oC a pečte 20 minut.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.