Recepty

Kváskové ruměnky

Ideální jako vánoční cukroví, ideální pro návštěvy v adventním čase, ideální do adventního kalendáře dětem, pokud si potrpíte na kvalitu a domácí výrobky. Rodina vám za ně utrhne ruce a to doslova. Jsou prostě boží 🙂 Jsou to kváskové perníčky s medem, které se ještě horké potřou směsí cukru a rumu, proto název ruměnky. Jejich příprava trvá dva dny, ale celkově si s nimi vyhrajete tak 15 minut a je hotovo, je to totiž velmi dobrý a jednoduchý recept.

Tento recept je součástí mého ebooku s názvem Sváteční kváskování, který je k dostání zde: http://srdcezkvasku.cz/ebooky-ke-stazeni/ Tedy brzy bude 🙂

A mezitím… A už jste členy mé FB skupinky o kváskování? Srdce z kvásu a kurzy pečení

Ingredience: 400g hladká mouka, 140g moučkového cukru, lžička sody a lžička perníkového koření, lžička kakaa, 3 vrchovaté lžíce žitného kvásku, 120g medu, 60g másla

Postup: V kastrůlku si ohřejte med s máslem, jen do rozpuštění, směs nesmí být moc teplá. A všechny ingredience spolu smíchejte v míse, z těsta vytvořte kouli a dejte ji do druhého dne do lednice kynout. Z těsta tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a položte je na plech s pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě 15 minut na 180oC. Ještě horké perníčky potřete směsí rumu (2 a více lžic) a moučkového cukru (100g).

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.