Recepty

Chlebová ňadra

No koho by napadlo, že toto jednoduché, ale velmi efektní tvarování, bude mít takový úspěch. Hlavně tedy u pánského publika. Tato ňadra peču spíše jako dar k narozeninám pro muže, vždy je to potěší a když se na oslavě podává guláš nebo grilované maso, je aspoň co zakousnout. Doma vyrobené a hlavně jedlé dary jsou teď na vzestupu a to mě moc těší, protože společnost začíná utíkat od konzumního stylu života a zaměřuje se na udržitelnost a také na přidanou hodnotu vlastní práce. Schválně, komu tato prsa upečete?

Recept na kváskový chléb můžete použít jakýkoli, hmotnost do 1kg úplně stačí, většinou peču chleby s hmotností 800g. Můžete tedy použít jakýkoli váš oblíbený recept.

Z těsta si vytvořte klasickým stočením do ošatky dvě stejné koule. Jelikož by na ně ošatka byla příliš velká, dávám je kynout do misek na polévku vystlaných utěrkou. Zároveň si odložte malý kousek na bradavky.

Vykynuté koule k sobě na pečícím papíru přimáčkněte, vytvartujte a přilepte bradavky, které zakryjte dvěma kelímky a poprašte moukou. Tak vám vzniknou ňadra s tmašími dvorci a bradavkami.

Pečte, jak jste zvyklí.

A to je vše, žádné další zdobení se nekoná a takto to úplně stačí. Jednoduché, efektní, zajímavé a poutavé, takto můžeme chlebová ňadra nazvat.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *