Recepty

Dýňové kváskové sušenky

Křupavé, sladké a tématické. Ideální na halloweenskou párty, když je uděláte ve tvaru dýně a netopýrů a nazdobíte si je čokoládou v daných barvách. Ale můžete je nechat přírodní a udělat z nich kolečka, jsou chutné i jen tak samotné. Hotové do hodiny od začátku do konce, takže i rychlé a skvělé k odpolední kávě. Ale když můžete udělat zajímavé těsto, dejte mu i zajímavý tvar 🙂

Ingredience: 70g hladké mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 50g studeného másla, 40g dýňového pyré, 40g kvasu, 50g cukru moučka, 1/2 lžičky mleté skořice, špetka soli

Postup: Do mísy si nakrájejte máslo na malé kousky a přidejte všechny další ingredience. Pyré z dýně získáte povařením kousku dýně doměkka, který poté vidličkou rozmačkáte na talířku na kašičku. Kouli těsta nechejte chvilku odpočinout v lednici. Z těsta vyválejte tenkou placku válečkem a vykrajujte tvary. Tvary pečte na plechu s pečícím papírem ve vyhřáté troubě na 180oC. Čas záleží na tlouš´tce těsta a velikosti tvarů, prostě dozlatova 7-12 minut. Pokud budete zdobit sušenky čokoládou, dá se koupit i taková oranžová pomerančová čokoláda. Kupuji ji na cukrářském eshopu sladke-peceni.cz. Mají tam různé barvy, ze kterých pak míchám polevy na donuty.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.